RUIGE LUXE

Hans Kuijten ontwerpt krachtig en prachtig interieur van woonboerderij


"CHIQUE EN ROBUUST. OPEN EN TOCH INTIEM. AARDSE TINTEN EN GROTE GEBAREN. IN EEN OUDE BOERDERIJ DIE OVERGING IN EEN VERVALLEN PAARDENSTAL, CREËERDE DESIGNER HANS KUIJTEN GEHEEL NAAR DE WENSEN VAN DE OPDRACHTGEVER EEN INDRUKWEKKENDE WONING. OPVALLEND DETAIL: HANS PASTE GEEN DEUREN TOE. “DE VRIJHEID DIE DE ACHTERLIGGENDE NATUUR BIEDT, WILDEN DE BEWONERS OOK IN DE WOONBOERDERIJ ERVAREN.


De eerste kennismaking met het interieur is overweldigend. Vanaf de vloer zien we de gemoderniseerde spanten in de acht meter hoger gelegen nok van het pand, we zien de indrukwekkende keuken achter in het pand en we zien robuuste en ruige materialen en aardse tinten die prachtig samensmelten. “Als je de voordeur opent, maak je direct kennis met het

gehele huis. In één oogopslag lees je het complete verhaal”, aldus Hans, die bewust koos voor grote gebaren. “In dit interieur is geen ruimte voor truttigheden. Hier horen een grote en robuuste tafel, een ruim bemeten keuken en flinke haardpartijen. Niet zichtbaar, maar wel bijdragend aan het comfort in de open woning is overigens het akoestische plafond.”


Met gepaste trots en vol enthousiasme wijst Hans Kuijten ons op de meest opvallende eyecatchers in de luxe woonboerderij. “De enorme wand aan de kopse kant van de woning is door Alphenberg Leather met leer bekleed en zorgt voor een spectaculair en warm effect in de ruimte. Zeker als de in de wand verwerkte haardpartij brandt. Centraal in de woning plaatsten

we een roomdivider die zorgt voor intimiteit in de open ruimte. Aan één zijde is de televisie verwerkt, aan de andere kant zien we een op maat gemaakte drankenkast. Achter elk deurtje vind je een fraai aangelichte fles sterke drank. De stalen rekken aan de zijkanten zijn ideaal om accessoires en kunstobjecten te plaatsen”, aldus Hans, die tijdens zijn rondleiding in

de maatwerkkeuken is aanbeland. “Het kookeiland is door Wonderwall Studios met hout bekleed en is voorzien van een waanzinnig mooi, bruinkleurig marmeren blad. De fraaie verlichting maakt het plaatje compleet.”


De vide biedt plaats aan het privédomein van de bewoners en is net als de overige ruimtes in de woning gemaakt van eerlijke en natuurlijke materialen. Het bovengelegen slaap- en badvertrek bereik je via de fraai aangelichte trap van eikenhout. “Vet hè”, zegt de bevlogen designer als we vanaf de vide uitkijken over het interieur. “Hier kan ik naar blijven kijken.”


Door: excellentmagazine.nl

TEKST: SANDER LEMMENS FOTOGRAFIE: PETER BAAS



LOCATIE

Boordseweg 37
5671 AP Nuenen
Nederland

SOCIAL MEDIA

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube

✉︎ STAY TUNED