top of page

Warm familiehuis met een heerlijk gevoel

Door: The Art of Living https://theartofliving.nl

Bij binnenkomst in deze sfeervolle rietgedekte villa in Brabant, stap je gevoelsmatig in een andere wereld. Architect Stan van Houtum en interieurontwerper Hans Kuijten wisten hier een omgeving te creëren die aanvoelt als een warme deken. Thuiskomen voelde nog nooit zo fijn!


Toen de opdrachtgevers deze villa kochten, gelegen in een groene omgeving, verkeerde het nog in een verouderde staat. Om het geheel te transformeren naar hun droomhuis, schakelden zij de expertise van Stan van Houtum en Hans Kuijten in. Tijdens een eerdere kennismaking waren zij erg gecharmeerd geraakt van de warme signatuur en persoonlijkheid van de ontwerpers, Stan van Houtum die garant staat voor het vertalen van alle persoonlijke wensen en Hans Kuijten die met zijn unieke designs naam maakten in de entertainment-, hospitality- en interieur-wereld. In het ontwerptraject vormde de creatieve visie dan ook de leidraad. Dit resulteerde in de realisatie van een warm familiehuis met heerlijk thuisgevoel.


In het interieur voeren natuurlijke, rijke materialen en rustige tinten de boventoon. Hierdoor is een warme, serene woonbeleving ontstaan. De gekozen hoofdmaterialen, waaronder hout, natuursteen, staal en leer, gecombineerd met zwarte accenten, komen in iedere ruimte terug en creëren zo een fijne eenheid.


De hoogwaardige uitstraling dankt het interieur onder meer aan het vele maatwerk. Zo zijn alle vaste meubelelementen, waaronder de kastenwanden, de keuken, de ombouw van de bedden en zelfs de deuren, door de interieurontwerper op maat ontworpen. Hoe verder je kijkt, hoe meer details je ziet. De kastenwand in de living, de haardombouw en het keukeneiland zijn bijvoorbeeld voorzien van een houten bekleding met een structuur met verspringende dieptes. In de inloopkast is de kastenwand verfijnd met een prachtige, gefreesde tekening, die het element een oosterse touch geeft.


Op de begane grond genieten de opdrachtgevers onder meer van een riante living, speelkamer annex kantoorruimte en fantastische woonkeuken. De slaapsuites en badkamers op de bovenverdiepingen zijn ondergedompeld in een chique hotelbeleving.


Met mooi weer kunnen de opdrachtgevers plaatsnemen in een luxe poolhouse. Door de sfeervolle aankleding in combinatie met de stijlvolle, Mediterrane tuin met groot zwembad, waan je je direct op het zonnige Ibiza.


Om het gevoel van eenheid te versterken, is ook de look & feel van de architectuur

meegenomen in het ontwerpplan. Details zoals verlichting en aankleding met losse meubels en decoratie zijn zorgvuldig vormgegeven. Hierdoor is een fantastische totaalbeleving gecreëerd waarin je je direct thuis voelt!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page