top of page

Van showroom naar beleving

Door: Marretti


Wat begon als een idee voor een kleine verbouwing van een deel van de showroom, liep natuurlijk volledig uit de hand toen Hans Kuijten werd ingeschakeld om het interieur te ontwerpen. Een bezoek aan de showroom van De Groot Bewerkingsmachines is nu een unieke totaalbeleving waarbij onze verlichting een belangrijke rol speelt!

Meer dan een showroom 

Groots, meeslepend, theatraal en met de Brabantse gezelligheid voorop; zelfs van een machine-showroom weet Hans Kuijten een spectaculaire beleving te maken. Kom binnen en neem plaats aan de stamtafel op het De Groot Plein, waar je onder genot van een kop koffie of een lekkere lunch alle informatie krijgt. Omringd door gevels van huisjes, die door middel van RGB led licht telkens van kleur veranderen, ervaar je direct de Brabantse gastvrijheid.


Unieke uitstraling

Deze 16.000m² grote showroom is uniek in de Benelux en biedt je als bezoeker een enorm aanbod aan machines van topmerken. Belangrijk uitgangspunt in het interieur- en lichtplan was een echte De Groot-uitstraling creëren. Je moet voelen dat je een De Groot machine koopt, ongeacht het merk. Verder was er de wens dat elke machine apart verlicht moest kunnen worden, dat de drie divisies duidelijk gescheiden werden, maar dat ze qua sfeer en look wel een eenheid zouden vormen. Dat is bijzonder goed gelukt, mede dankzij ons lichtplan met innovatieve  dimtechnieken.


Out of the box

Hans Kuijten weet in zijn ontwerpen altijd te verrassen en komt telkens met iets aparts en onverwachts. Om wat tegenwicht te bieden aan alle techniek én om het logo terug te laten komen in zijn interieurontwerp, bedacht hij om midden in de showroom een boom te “planten”. Uitgelicht met onze Vibe XL grondspots is dit een opvallend natuurlijk statement tussen alle machinerie, waarmee hij bij je bezoek zeker een glimlach op je gezicht tovert.


Machines in de spotlights

Ook in de wandbekleding van de achterwand zie je de boom uit het logo terug en om die eruit te laten knallen hebben we daar speciale Predator spots op gericht met krachtige 40° lichtbundels, waarmee elke boom compleet verlicht wordt. In de gehele showroom is een combinatie van stoere Combat spots en Predator spots met verschillende reflectoren opgehangen, die de machines verlichten. Hier hebben de Predator spots 24° lichtbundels, die de machines letterlijk fel in de spotlights zetten.


Spelen met lichtkleur en lichtval

Maar tijdens presentaties, een personeelsfeest of een informele bijeenkomst, gaat het basislicht van de Predators uit en worden de Paloma lichtbronnen van de Combat spots zo gedimd dat een intieme, bijna spannende sfeer ontstaat, waarbij alleen de machines uitgelicht worden. Een super gaaf effect! Het toepassen van RGB ledlijnen langs de pilaren en het plafond geeft de mogelijkheid de kleur en daarmee de uitstraling van de showroom aan te passen aan elke gelegenheid. Zo is het een heel dynamische omgeving geworden, zéker een bezoek waard!


Van open en licht naar warm en gezellig

Hans Kuijten wist van deze open en lichte ruimte met her en der machines, een kloppend concept te maken. Alles is in één oogopslag te zien, er is een duidelijke routing, maar het oogt ook warm en gezellig. Een plek waar je je direct op je gemak voelt. Het warme kleurenpalet is helemaal afgestemd op de kleuren van het logo en wordt onderstreept door ons uitgekiende lichtplan met dimbare led lichtbronnen en veel RGB ledlijnen. In plaats van op de merken die ze verkopen, ligt de focus nu volledig op de eigen unieke uitstraling die eigenaar Ruud de Groot voor ogen had en weerspiegelt de showroom nu tot in detail de stijl en het gedachtengoed van De Groot.

Interieurarchitect: Hans Kuijten

Lichtplan en verlichting: Maretti Lighting

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page