top of page

Wow-effect na metamorfose

Door: EXCELLENT WONEN & LEVEN | TEKST: SANDER LEMMENS FOTOGRAFIE: PETER BAAS


“DE OUDE LOBBY EN DE BAR MISTEN SFEER EN BELEVING. IN DE LOBBY WAANDE JE JE ALS GAST VERLOREN IN EEN KILLE BALZAAL EN OOK DE BARNODIGDE NIET UIT TOT EEN GEZELLIG DRANKJE”, GEEFT DESIGNER HANS KUIJTEN AAN. OM BEIDE RUIMTES NAAR DE HOGE STANDAARD VAN HET FAMILIECONCERN TE TILLEN, SCHAKELDE BOB VAN DER VALK, EIGENAAR VAN VAN DER VALK HOTEL DUIVEN, HANS KUIJTEN IN. “ALS JE NU ALS GAST HET HOTEL BINNENSTAPT, VOEL JE JE WELKOM EN WORD JE OP EEN POSITIEVE WIJZE GEPRIKKELD DOOR HET INTERIEUR. JE WIL HET ONTDEKKEN.”"De flink gerenoveerde lobby is thans veel meer dan de plek waar je alleen maar incheckt of op je taxi wacht. Het is een sfeervolle ruimte waar je een krantje leest, een broodje eet of in een klein gezelschap vergadert. “We creëerden veel fijne hoekjes en zitjes waar je in alle rust en geborgenheid kunt vertoeven. De verschillende haardpartijen, de fraaie accessoires en de vele planten zorgen hier voor een warme en comfortabele sfeer, terwijl de hoogteverschillen voor een bepaalde spanning in de ruimte zorgen. De prachtige keramische vloer – met de look van natuursteen – vormt de basis in de lobby, waarin we een rustig kleurenpalet toepasten, zoals groen, bruin, taupe en wit. Aardse tinten die je vaak terugziet in mijn werk. Bijzonder is het behang, dat door de luxe uitstraling grandeur aan het totaalplaatje geeft. Iets dat ook geldt voor het gebruikte messing en het fraaie, met grafische vormen verrijkte glas.”


“Ook de bar is volledig op de schop gegaan. Toen we begonnen, stonden alleen de muren er nog. De basis van het ontwerp was een goede indeling van de ruimte. De grote bar, inclusief de wijnkast en de banken, heb ik in het hart van de ruimte gepositioneerd. Links en rechts van het maatwerkmeubilair heb ik dezelfde indeling toegepast. Deze symmetrie zorgt voor rust en balans in de bar. Net als in de lobby zie je een rustig kleurenpalet en intieme hoekjes – gecreëerd door diverse roomdividers – waar je in alle geborgenheid kunt genieten van een

drankje én zorgt het bijzondere behang voor een exclusieve touch.”


Masterstone

“Masterstone werkt al jaren voor het Van der Valk-concern en daardoor hebben wij veel projecten samen met Hans Kuijten gerealiseerd. Voor de vloer van de lobby had Hans een duidelijk beeld van de kleur en de uitstraling die hij wilde. Samen hebben we in onze sfeervolle studio de perfecte tegel uitgezocht. Het is een keramische tegel van 1.20 meter bij 1.20 meter met de uitstraling van natuursteen. De vloer draagt zo bij aan de warme en huiselijke sfeer in de lobby. De tegel komt terug in de toiletten en we leverden ook de bijpassende plinten”, aldus eigenaar Rob Rutjes.


Akoestisch-plafondspecialist Pennings

Akoestisch Afbouwen uit Rosmalen installeerde voor het Van der Valk Hotel naadloos afgewerkte akoestische plafonds in de entreeruimte, lobby en barruimte. Een zeer boeiend werk, zegt adviseur bij Naadloos Akoestisch Bouwlab Joost Vermeulen: “Wij werken vaker voor Van der Valk, ook ditmaal lag de lat hoog. Hans Kuijtens plafondontwerp laat zich nog

het best omschrijven als een eilandenrijk vol met hoeken, sprongen en niveauverschillen. Vanzelfsprekend naadloos afgewerkt en akoestisch perfect.” Bijzonder ook noemt Vermeulen Kuijtens kleurenspel. De kleuren van de verschillende eilanden zijn nauw op elkaar afgestemd, zodat in de ruimten eronder een bijna serene rust ontstaat. Vermeulen: “Kleur, verlichting, vorm … het vormt een organisch geheel. Het ziet er weer prachtig uit allemaal.”


Wonderwall Studios

Wonderwall Studios is verantwoordelijk voor de bijzondere en sfeervolle bekleding van de hotelbar en de achterwand van de receptie. Het bedrijf ontwerpt en produceert premium houten panelen, waaronder het design Clue dat in dit project is toegepast. Deze panelen zijn gemaakt van eeuwenoud moeraseiken, een exclusieve houtsoort. Wonderwall Studios brengt het verleden tot leven met dit type paneel van een prachtig bewaard gebleven, eeuwenoud natuurproduct. De rijke, donkerbruine kleuren en het intense zwart geven het turfeiken een exclusieve uitstraling. Het werk van Wonderwall Studios draait om eerlijke en levendige materialen en duurzaamheid door hergebruik. “We lopen graag kilometers om voor dat ene bijzondere stuk hout”, aldus het in Venray gelegen en wereldwijd werkzame bedrijf.


DE VOLGENDE PARTIJEN WERKTEN MEE AAN DIT PROJECT:


Hans Kuijten

Boordseweg 37

5671 AP Nuenen

Tel: 040-2842135

M: 06-45444793

info@hanskuijten.nl


Wonderwall Studios

Maasheseweg 79D

5804 AB Venray

Tel: 0478-515445

info@wonderwallstudios.com


Masterstone BV

Morsweg 24C

7461 AG Rijssen

Tel: 0548-521767

info@masterstone.nl


Pennings Akoestisch

Afbouwen

Kievitsven 62, Rosmalen

Tel: 073-6910527

info@penningsgroep.com


Maretti Lighting

Bolderweg 7

1332 AX Almere

Tel: 036-5326612

postbus@maretti.com


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page