top of page

Van interieurontwerp tot productdesign

Door: The Art of Living Magazine © Fotografie Jurrit van der Waal


Na vele jaren actief te zijn als interieurdesigner in de evenementenbranche, hospitality-wereld en residentiele bouw, maakte Hans Kuijten ook de stap naar productdesign. Uit het creatieve brein van Hans ontsproot – in samenwerking met twee partners – een nieuw ontwerp voor een robuuste, krachtige stoel: ‘Strong One’, die ook een prominente plek kreeg in deze prachtige woonboerderij in het Brabantse landschap. Wat ieder ontwerp van Hans Kuijten waarborgt, is het warme, comfortabele thuisgevoel en dat is ook precies wat we terugzien in de woonboerderij én in de stoel ‘Strong One’.


Project luxe woonboerderij | Decoratief én functioneel

Vanaf het begin van de aankoop van de woonboerderij werd Hans betrokken door de bewoners. Samen zorgden zij voor de indeling en inrichting. Wat de woonboerderij zo bijzonder maakt, is dat alle mogelijkheden van een woning samenkomen in één ruimte. Er zijn speciale hoekjes gecreëerd die afzonderlijk van elkaar gebruikt worden, ondanks dat alles zich in dezelfde ruimte bevindt. Dat wordt mogelijk gemaakt door de enorme roomdivider, die Hans Kuijten ontwierp en in het midden van de woning plaatste. “Zo wordt het keukengedeelte van de living gescheiden. Naast dat dit meubelstuk functioneel werkt, is de divider ook decoratief ingevuld.” Een combinatie van staal, eikenhout en de juiste verlichting zorgt voor een sfeervol, hotel-sjiek gevoel en voor een praktische verdeling in de woning. De boerderij geniet van een ruime keuken, een flinke eethoek met borrelfunctie en een comfortabele zithoek. “Ook de trap is in deze ruimte gesitueerd, waardoor alles met elkaar in verbinding staat. De enige deuren in de woonboerderij zijn van de badkamer en het toilet.”


Interieurontwerp | Als een warme deken

De ontwerpen van Hans Kuijten kun je omschrijven als warm, comfortabel en vertrouwd. ‘Het is de bedoeling dat mensen zich thuis voelen in mijn ontwerpen. Dat geldt niet alleen voor de residentiele markt, maar ook in de hospitality-wereld. Mensen mogen zich comfortabel maken in een ruimte die vertrouwt én gezellig aanvoelt.’ In de woonboerderij gebruikt Hans meerdere materialen en verschillende warme aardetinten om dit gevoel te verwezenlijken. Af en toe een gekleurd gek detail, maar vooral veel natuurtinten en materialen. Het exterieur van de woonboerderij voelt statig en groots aan, maar als je een voet binnen hebt gezet word je ontvangen door warmte. De woonboerderij heeft een hoogte van zeven meter. De originele

eikenhouten balken bevinden zich in de nok. Deze zijn stuk voor stuk prachtig uitgelicht. De hoogte van de woning wordt hierdoor benut en voelt ondanks de enorme ruimte toch warm aan. Er werd gekozen voor een behang van velours, dat door specialisten aangebracht werd tot in de hoogste punt van de woonboerderij. Daarnaast vind je verschillende soorten leer terug in de woning: in de kastenwand, als behang, als zithoek en in de bijzondere afzuiginstallatie in de keuken. Het hout komt terug in het kookeiland dat bekleed is met een warm goudbruin marmer. Alles in afstemming om tot dat luxe, comfortabele gevoel te komen.



Productdesign | Strong One

De tien stoelen die in de woonboerderij staan, zijn ontworpen door Hans Kuijten. Samen met Maarten van den Goor van Jess Design werd ‘Strong One’ ontwikkeld. Een sterke stoel in een krachtige vorm, met een luxe en verrassende stoffering. De stoel heeft simpele lijnen in vorm, met een bijzondere afwerking. De stoel is zo ontworpen dat je met 9 verschillende varianten leer en stof je zelf een combinatie kunt samenstellen passend naar eigen wensen, gebruik en smaak. De bewoners van de woonboerderij kozen daarbij voor de donkere variant, genaamd ‘Black One’. Het krachtige robuuste design zorgt ervoor dat de stoel comfortabel zit.

Je kunt er lekker in werken maar ook gemakkelijk in dineren.


Ook hier komt functioneel design terug. De stoel ontstond vanuit de vraag van de hospitality-wereld, waar Hans Kuijten vaak projecten heeft lopen. Hij besloot het ontwerp in gang te zetten. De naam van de stoel is te danken aan de sterke samenwerking. Eerder werkten zij op een hechte manier samen en met die gedachtegang ontstond de naam ‘Strong One’: een stevige stoel, vanuit een sterke samenwerking. De stoel is een puur Nederlands product, waarvan de stalen onderstellen gemaakt en in elkaar gezet worden door Jess Design en waar Alphenberg Leather zorgde voor de juiste leersoorten. De stoel is te bewonderen in de

showroom van Alphenberg Leather, te Waalwijk.

Hans Kuijten

Hans Kuijten startte 18 jaar geleden met zijn interieurontwerp-studio. In deze tijd bouwde hij aan zijn eigen merk in verschillende soorten branches. Hij begon ooit als vormgever en kwam vanuit die functie in de evenementenbranche terecht, waar hij podia ontwerpt voor grote

festivals als Tomorrowland of Daydream. Daar ging het balletje rollen. De volgende stap was de hospitality-wereld waar Hans hotels, lobby’s en restaurants ontwerpt en inricht. Hotels bleken een inspiratiebron te zijn voor particulieren. Ook thuis wil er genoten worden van een luxe of wellness. Sinds drie jaar ontwerpt Hans Kuijten ook voor residentiële bouw, waaronder deze mooie woonboerderij waar Hans zijn eigen product, ‘Strong One’, een mooie plek gaf. De combinatie van de vier verschillende branches zorgt ervoor dat Hans fris, creatief en uitgedaagd blijft.


bottom of page