top of page

Nieuw luxe hotel bovenop de duinen: Blendin Bloemendaal


Hotel Blendin Bloemendaal opende afgelopen november haar deuren. Het is een luxe boetiekhotel met 49 kamers met natuurlijke strandkleuren en ronde vormen, gelegen bovenop de duinen. De eigenaar van Blendin is Jeroen Postma, het interieur is ontworpen door Hans Kuijten, in samenwerking met DEP en RH interieurs. 

 

LUXE BOUTIQUE HOTEL

Het hotel beschikt over 49 kamers, met uitzicht op de Noordzee of Kennemerduinen. Er is een bar aanwezig voor ontbijt, verse koffie of cocktails. Bij mooi weer is het terras aan het strand open. Naast het hoofdgebouw, beschikt Blendin ook over een bijgebouw. De evenementenruimte op de begane grond biedt uitzicht op de zee, ideaal voor vergaderingen. Op de eerste verdieping bevinden zich drie aparte suites en een sauna. Bovenaan, op het dak, is er een infinity pool.


STORY LINE DESIGN

"Ik kreeg destijds de opdracht om aan de hand van een storyline een hotel te ontwerpen aan de Bloemendaalse zee; een strandgevoel, maar wel hip en niet te donker", vertelt Hans Kuijten. De storyline is gemaakt door Roemer Overdiep van Inleisure, gebaseerd op boeken en tekeningen van plaatselijke natuurliefhebber Jac P. Thijsse. Het exterieur van het hotel is ontworpen door Diederendirrix uit Eindhoven. Het ontwerp van het project moest een warm gevoel geven.


HET INTERIEUR

In de ruimtes hebben alle elementen ronde vormen, dat in contrast staat met het design van de buitenkant van het gebouw dat scherpe en hoekige vormen heeft. Hans Kuijten: "Op de hotelkamers liggen attributen die weer het verhaal vertellen, en de kamers elk een eigen karakter geven." In het ontwerp zijn vooral verfijnde en zachte tinten gebruikt, met door het hele hotel dezelfde kleuren en materialen.


Voor de kleuren is er vooral gekozen voor strandkleuren, zoals warm beige en het groen van de duingrassen, zonder dat het te veel een Beachclub werd. Er zijn in het hotel verschillende hoekjes ingericht waar je kan loungen, koffie drinken aan de bar of ontbijten. Ook is er een shop-in-shop.Creatiefontwerp verlichting en geluid en de montage (alle binnen- en buitenruimtes incl hotelkamers): dEP de Sfeerontwerpers

Yorumlar


bottom of page