top of page

Kunst als sfeermaker

The Art of Living Magazine © – Fotografie: Peter Baas


Een verblijf in een hotel vinden we een belevenis, maar de eigen woning kan óók zo’n oord zijn. Hans Kuijten bracht zijn ervaring uit de evenementenbranche en de hospitality mee naar het residentiële woonsegment en ontwerpt exclusieve interieurs die elke keer een gevoel van thuiskomen weten te combineren met een vleugje ontdekking. Toch is een typisch Hans Kuijten-interieur altijd het resultaat van een intensieve samenwerking met de eigenaar. Dat geldt ook voor deze gerenoveerde Noord-Brabantse villa, die zich kenmerkt door de aankleding met veel kunst.


Zodra je de woning betreedt, is het eerste wat opvalt het gebruik van kleur. In een interieur van Hans Kuijten vind je nooit witte muren en vaak juist een bijzonder behang. Zo ook in de entree. De muren dragen bij aan de chique uitstraling van het interieur en verhogen ook het gevoel van intimiteit en warmte. Ook de prachtige houten panelen springen in het oog. De kleuren van het grote doek dat er hangt zijn passend bij die van het behang. De keuze aan kunstwerken was dan ook groot en de veelal surrealistisch getinte figuratieve werken voegen in elke kamer van de woning sfeer en persoonlijkheid toe. Kunst maakt de sfeer in dit huis, tilt het interieur naar een niveau dat niet alleen door de schoonheid van vormen, kleuren en materialen bepaald wordt, maar ook door de verbeeldingskracht van de kunstenaars.


Het kookeiland en de kasten zijn niet over the top, maar functioneel en uitgevoerd in zachte en warme kleuren. De huisbar is een ruimte geworden om bezoekers te ontvangen of om samen iets te vieren. De champagneflessen staan er niet voor niets. De living houdt het midden tussen een zitkamer en een huiscinema, want dankzij de combinatie van comfortabel meubilair en een levensgroot scherm kan ze in een handomdraai veranderen in een privébioscoop.


Ook de trap naar de verdieping imponeert. Ze geeft dit deel van het huis een torenachtig effect. De slaapkamers geven stuk voor stuk de allure van een suite, niet alleen door het comfort, maar ook door de omvang, en is exact het hotelgevoel dat Hans Kuijten als geen ander weet op te roepen. Van de voordeur tot het dak maakt dit interieur duidelijk hoe eigenaar en architect met elkaar hebben samengewerkt, elkaars ideeën hebben aangescherpt en elkaars enthousiasme hebben gekanaliseerd. Deze woning daarentegen zal over jaren nog even vaak bewonderende blikken ontlokken als tijdens de oplevering.

Comments


bottom of page