top of page

Hans Kuijten uit Nuenen vat werk samen in een boek

Door: Eindhovens Dagblad

NUENEN - Hij tekent vanaf zijn vierde en ‘speelde’ tot zijn zestiende met Lego. Met kartonnen dozen, kratten en pallets schiep Kuijten als kind zijn eigen wereld. ,,Zagen, verven, nieten, werken met elektra: ik was acht, bouwde een spookhuis en hing er kerstlampjes in, altijd bezig met creëren.”


Via de opleiding bij het Sint Lucas ging Kuijten werken bij Van den Oever en de Arjan van Dijk Groep. 2003 was een bepalend jaar. Zijn toenmalige werkgever ging failliet. ,,Veel klanten belden en zeiden dat ze klant bij mij wilden worden. Dat versnelde de keuze voor mezelf te beginnen. Ik had een redelijk zekere start en vanaf dag één was het druk met veel en leuk werk. Er is nooit een dip geweest.”


De laatste jaren worden de klanten en projecten groter en het niveau hoger. ,,Het begon met een barretje in de kelder van Van der Valk in Heerlen. Dat werd opgepikt. Ik kreeg behoorlijk de vrije hand in het veranderen van de look and feel van een aantal Van der Valks. Het ontwerp en de beleving moesten eigentijdser. Daarop volgden luxe horecazaken zoals Paviljoen De Dame in Groningen. Dat leverde de eerste van drie nominaties op voor de Entree Awards, de Oscars voor het vakgebied interieurdesign en uitvoering. Helaas won ik niet maar het droeg absoluut bij aan mijn naamsbekendheid. Als eenmanszaak genomineerd zijn tussen de grote jongens was een enorme eer.”


Eigen boek

Nu is er het boek. ,,Het was al lang mijn wens. Waanzinnig. Iets dat blijft.” Het wordt gedrukt in een oplage van 650 stuks, door hemzelf gefinancierd en uitgegeven. ,,Ik werk 15 jaar zelfstandig en nu kon het. Ik wilde geen uitgeverij en geen bedrijfssponsoring. Geen verplichtingen. Het moet van mijzelf zijn. En wordt het niet verkocht? Dan heb ik toch een gaaf boek. Van topkwaliteit papier, met 3d-kaft en heel veel pagina’s. Een salontafelboek, een inspiratieboek.” In het boek staan alleen interieurontwerpen. ,,Mijn entertainmentprojecten weergeven is lastig vanwege de fotorechten. De foto’s zijn van Peter Baas, mijn vaste fotograaf. Het is ook deels zijn boek. Zijn fotografie is belangrijk. Soms verkoop ik een project door zijn foto’s.”


Wat Kuijten zijn signatuur is? ,,Warm en huiselijk. Niet hip of vernieuwend, wel eigentijds. Een combinatie van oude en nieuwe elementen, van ruig en luxe.”


,,Ik heb hele gave ideeën voor het Klooster. Dat ontwerp zit helemaal in mijn hoofd: open, met een transparante uitnodigende voorgevel. Daar zou ik graag mee aan de slag gaan.”


Correspondent: Miriam van den Nieuwenhof Foto: FotoMeulenhof

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page